We zijn er bijna!

We zijn in Engeland, bijna thuis! Dit voelt heel dubbel, geen grote oversteken meer, alleen nog maar kustzeilen, maar ons Atlantic-avontuur is ook voorbij! Van Falmouth naar Isle of Wight zeilen we voor het eerst in tijden weer aan hogerwal, 15 knopen wind en geen golven er zijn weer andere zeilboten en verkeer op het water.

We hebben een goede oversteek gehad, met goed weer vertrokken uit Sao Jorge, begeleidt door heel veel dolfijnen, met uitzicht op Pico, Faial, Teiceira en Graciosa. Ook meteen walvissen, met als hoogtepunt de 2e dag walvissen wel heel dichtbij. Daarna 24 uur in 30 knopen ruime wind, later gelukkig weer afnemend. We begonnen de reis met gemiddeld 1 vrachtschip in de een of twee dagen en eindigden de reis met het ais scherm vol met vrachtschepen.
Walvissen Walvissen Walvissenvin Walvissen
Falmouth is een gezellige havenplaats, het stikt er van de leuke winkels en gezellige
eetgelegenheden.
Gisteren zijn we in Cowes aangekomen na een prachtige tocht langs de zuidkust. Met name Isle of Wight is prachtig met de mystieke krijtsteenrotsen die uit de zee opdoemen! Cowes is een echt zeilersmekka, heel veel watersportzaken en the classic yacht challenge begint vandaag, de haven begint nu vol te lopen met klassieke jachten. Nog een dagje genieten, morgen varen we in 2 nachten door naar de Nederlandse kust en dan is ons fantastisch avontuur bijna voorbij!

Isle of Wight Isle of WightCowesklassiekers in cowes

Dit bericht werd geplaatst in GeenCategorie. Bookmark de permalink .

6 reacties op We zijn er bijna!

 1. Sico Attema zegt:

  even vergeten
  kijk nog even of er op Isle of man ook motor races worden gehouden.
  jullie zijn toch in de buurt.
  groeten sico ???? !!!!

 2. Sico Attema zegt:

  beste luitjes
  wat een reis wat een belevenis
  prachtige fotos
  gauw tot ziens
  groet sico attema

 3. maria pernet zegt:

  Geniet nog van deze laatste avontuurlijke dagen. Vanuit St. Malo kan ik momenteel bijna naar jullie wijven. .. nog een heel goede thuiskomst. Groetjes. T. Maria

 4. Paula en Niko zegt:

  Wat fijn dat jullie weer veilig zijn overgekomen na de grote oversteek! Weer een bijzondere ervaring als ik dat zo lees. Kan me voorstellen dat dit dubbel voelt!
  Nog ff een dagje relaxen en dan weer heel veel plezier en succes met jullie tocht naar Nederland!!
  Liefs niko Carla Lisa en Paula

 5. info@marco-animatie.com zegt:

  Beste Heer Ben BOODTS, Toevallig je webstek gelezen op het web ! Proficiat en wellicht veilig en welkom thuis ! Groetjes van Johan BOODTS info@marco-animatie.com .P.S Laat maar eens een berichtje van waar de ” Boodtsen ” in Nederland afkomstig zijn !

 6. alfred en Truus zegt:

  geniet er nog even van.

Reacties zijn gesloten.